Anthonyke

woensdag 26/08
Anthony Vanden Borre©Isosport

Het interview op radio 1 gehoord met Pieter Timmermans en Herman Van Holsbeeck?  Voor mij  was het een leuke binnenkomer.  Letterlijk.  Met  mijn vrouw een paar dagen fietsgewijs uitgewaaid in het Duitse Sauerland.  Schoon, plezant. 

Op de terugweg reden we Nederland binnen, ongeveer ter hoogte van Venlo.  En daar dus, half op automatische piloot, radio 1 opgezet.  Rubriek die ‘de uitnodiging’ heet.  Daarin mag een gast  iemand naar eigen keuze meebrengen naar de studio. Interessante radioformule.  VBO-baas Timmermans koos dus voor de manager van Anderlecht.

“Het verschil tussen een voetbalclub en een normaal bedrijf”, zei Van Holsbeeck, “is dat de directieleden van een normaal bedrijf een pak meer verdienen dan hun werknemers.  In de voetballerij is dat  andersom.”

©Isosport
’t gaat over het subcultuurtje van de verwaande voetbalspelers van alle topclubs. Me, myself and I. Eén van die drie mag u ook door ‘the money’ vervangen.
Bon, nu zitten de jeanetten blijkbaar in voetbalkleedkamers (en nochtans geen één die zich wil ‘outen’, dat zou nochtans een welkome maatschappelijke move zijn).

Uiteraard ging het over Anthony Vanden Borre, de man die verantwoordelijk  is voor de tijdelijke opwaardering van het woord ‘jeanetten’. Vanden Borre is trouwens niet de eerste die met dat woord slingert. Niemand minder dan Eddy Merckx deed het Anthonyke voor, met de legendarische uitspraak dat “tennis voor jeanetten is”.

Bon,  nu zitten de jeanetten blijkbaar in voetbalkleedkamers (en nochtans geen één die zich wil ‘outen’, dat zou nochtans een welkome maatschappelijke move zijn).

Van Holsbeeck herhaalde nog eens het gekende verhaal. Dat Vanden Borre aan de grond zat. Dat Anderlecht hem een tweede  kans had gegeven. En dat het uitstekend was gegaan, tot op het moment dat hij opnieuw een grootverdiender werd. Toen viel er met heel die Vanden Borre geen land of in elk geval geen voetbalplein meer te bezeilen. Jaja, dat wisten we intussen.

 

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.