Dieet niet!

vrijdag 28/04
Dieet niet!

Als er iets in het leven zekerheid biedt, dan is het de vaststelling dat diëten weinig of geen resultaat boeken. 95 procent van de vermageringspogingen blijken te mislukken. Hiervoor zijn er heel wat redenen: het is niet leuk om telkens op je eten te letten; het vreet aan je humeur; je blijft constant denken aan al dat lekkers dat je moet vermijden… Tijdens het dieetproces ontvang je weinig een positieve beloning, tenzij het toekomstbeeld van een dunnere versie van jezelf dat je jezelf voorhoudt.

Wetenschappelijke studies tonen bovendien aan dat hoe meer je op dieet gaat, hoe meer gewicht je bijwint op lange termijn. Dat is toch te gek voor woorden? En toch trappen zoveel mensen telkens weer in de loze belofte van het zoveelste mirakeldieet dat het de kilo’s als sneeuw voor de zon doet verdwijnen.

Dus het advies is duidelijk: dieet niet! Focus, daarentegen, op het bereiken van een gezond gewicht door het eten van evenwichtige maaltijden in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging. Je moet je bewust worden van hoeveel je eet en op welke ogenblikken je gevaar loopt om je te overeten. Doe echt de moeite om jezelf en je eetgewoonten in kaart te brengen!

Onthoud dat je het overgewicht hapje per hapje hebt opgebouwd en om het weer te verliezen volg je de omkeerde weg… je verandert je gewoonten één hapje per keer! 

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.