Healthy Heart & Soulfood

FAJITA MET KIP, GEGRILDE PAPRIKA, ARTISJOK EN RICOTTA

maandag 17/08

FAJITA MET KIP, GEGRILDE PAPRIKA, ARTISJOK EN RICOTTA

Fajita’s zijn eenvoudig en snel te bereiden. Je kan ze vullen met groenten, vlees, vis of kaas. Alle combinaties zijn in principe mogelijk. Ik heb gekozen voor een frisse en kruidige combinatie van kip en ricotta met drie van mijn favoriete groenten. Ricotta en kip zijn makkelijk en licht verteerbaar. Ideaal als tussendoortje, lunch of avondmaal.

 

Fajita met kip en frisse groenten

Ingrediënten voor 2 personen (bereidingstijd: 35')


4 middelgrote tortillavellen (Mexicaanse maïspannenkoeken)

½ ajuin
2 teentjes look
1 paprika
1 courgette
6 artisjokharten
2 kipfilets
2 el oregano
1 citroen
30 gram parmezaan
250 gram ricotta

basilicum
½ tl kaneel
1 tl paprikapoeder
peper en zout
olijfolie

Voor de salade:

4 el geroosterde pijnboompitten
2 el kappertjes
250 gram kerstomaten, gehalveerd
rucola
¼ rode ui in dunne schijfjes
olijfolie
baslsamico

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika en de courgette in smalle, lange repen en leg op een bakplaat.

Versnipper de ui en plet de look en leg deze bovenop de paprika. Besprenkel met olijfolie, 2 el gedroogde oregano, peper en zout en gril 15 minuten in de oven.

Meng intussen de geraspte parmezaan met de ricotta, fijngesneden basilicum, het sap van de citroen en peper en zout.

Snijd de kip in dunne reepjes en meng in een kom met 1 tl kaneel, 1 tl paprikapoeder, peper en zout en olijfolie. Verhit een pan op middelhoog vuur en bak hierin de kip een drietal minuten of tot ie niet meer roze maar nog steeds mals is.

Bestrijk de tortillavellen met het ricottamengsel, leg hierop de gegrilde groenten, de gebakken kip en de artisjokharten en rol deze strak op.  Snijd de fajitas doormidden, meng de ingrediënten voor de salade en serveer.
 

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.