Healthy Heart & Soulfood

Gegrilde perzik met geitenkaas, rozemarijn en pecannoten

dinsdag 26/09

Perziken smaken overheerlijk zacht en zoet, zeker als ze recht uit de oven komen! Bovendien kan je ze met vele ingrediënten combineren. Ongetwijfeld één van mijn favoriete vruchten! Dit kleine, haast schattige gerechtje zal je doen genieten met je ogen dicht. Neem afscheid van de zomer met het geluid van krekels op de achtergrond en de geur van geroosterde noten en kruiden. Puur genieten.

Bereidingstijd: 25'

Ingrediënten voor 4 personen:

4 perziken
80 gram geitenkaas
35 gram pecannoten
2 takjes verse rozemarijn
honing
zwarte peper
zeezout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de perziken in twee en verwijder hun pit.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verbrokkel de geitenkaas over de perziken.
Snijd de blaadjes van de rozemarijn zo fijn mogelijk en strooi ook deze over de perziken.
Besprenkel ze met wat van de honing en kruid met peper en zout.
Zet de bakplaat in het midden van de oven en laat de perziken 20 minuten bakken.
Rooster de pecannoten in een klein pannetje zonder olie totdat ze iets donkerder kleuren en sterk beginnen te ruiken.
Laat even afkoelen en hak ze fijn.
Strooi de noten over de perziken als afwerking en serveer warm.

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.