Healthy Heart & Soulfood

Gevulde kip met mozzarella, knapperige koolsalade & krieltjes uit de oven

dinsdag 04/04

Wat ik zo interessant vind aan kipfilet - een op het eerste zicht saai uitziend stukje vlees – is dat je het zo lekker kunt marineren. Zo’n marinade trekt namelijk snel en makkelijk in het vlees en de kip wordt er meteen kleurrijker en knapperiger van. Als je tijd hebt, marineer de kip dan alvast een avond op voorhand. Om de kip nog smaakvoller te maken vul ik de filets met Italiaanse kruiden en romige mozzarella, heerlijk. Zet de rode wijn alvast klaar! 

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten (2 pers.):

  • 2 grote kipfilets
  • 125 gram mozzarella
  • 300 gram krieltjes (kleine aardappelen)
  • 75 gram zwarte olijven
  • bosje radijzen
  • 65 gram witte kool
  • halve rode ui
  • 1 witte ui
  • 3 teentjes look
  • 15 gram bieslook
  • handvol basilicum
  • paprikapoeder
  • gedroogde rozemarijn
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • honing
  • peper & zout

Bereidingswijze:

Meng in een kom 65 ml olijfolie met 2 el paprikapoeder, ½ el rozemarijn, 1 geplet teentje look, 1 el honing en voldoende peper en zout tot een marinade voor de kip. Maak een inkeping in de kip, over de lengte van de filets, tot je ze helemaal kunt openplooien. Wentel de kip in de marinade en masseer goed in. Laat de filets in de kom en zet in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 190 °c.
Snijd een halve rode ui in fijne ringetjes. Snijd nu ook de radijsjes in plakjes en versnipper de bieslook. Meng deze ingrediënten in een slakom tezamen met de kool. Meng 1 el witte wijnazijn met 3 el olijfolie en peper en zout. Giet de dressing over de salade en roer een paar keer om zodat deze mooi verdeeld wordt. Zet ook deze kom in de ijskast.

Was de krieltjes en snijd ze doormidden. Je hoeft ze niet te schillen! Meng 40 ml olijfolie met 1 teentje geplette look, 1 el rozemarijn en peper en zout. Giet over de aardappeltjes en zet even opzij.

Snipper de witte ui fijn en stoof deze kort aan met olijfolie in een pan. Doe hier na een vijftal minuten de look bij en kruid met peper en zout. Snijd 75 gram zwarte olijven fijn en meng deze met fijngesneden basilicum onder de gestoofde ui. Haal de kip uit de ijskast en vul deze met het mengsel en enkele plakken mozzarella. Doe de kipfilets in een ovenschaal en zet ze tegelijkertijd met de krieltjes in de oven. Kijk na 20 minuten of de kip al gaar is, mijn filets hadden welgeteld 30 minuten nodig. De krieltjes zijn klaar wanneer ze goudbruin kleuren. 

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.