Healthy Heart & Soulfood

Minipizza's van aubergine, blauwe kaas en walnoot

woensdag 16/08

Deze rijkelijk belegde plakjes aubergine smaken heerlijk als voorgerechtje of als vegetarisch hapje voor op de barbecue. Ze zijn klaar in een handomdraai maar zien er toch erg verfijnd uit. Voor wie houdt van blauwe kaas zijn deze alternatieve pizza’s een feest!

Bereidingstijd 35 minuten

Ingrediënten voor zes personen (als bijgerecht)

4 aubergines
6 tomaten
1 rode ui
1 teentje look
handvol basilicumblaadjes (ongeveer 10 gram)
70 gram walnoten
150 gram blauwe kaas (bijvoorbeeld Roquefort)
olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in de breedte in plakken van ongeveer 1 centimeter.
Bestrijk deze plakken aan weerszijden met een laagje olijfolie en zet een grote pan op middelhoog vuur.
Bak hierin de aubergines tot ze aan beide kanten goudbruin kleuren.
Leg de gebakken aubergine alvast op een met bakpapier beklede bakplaat. 
Pel de tomaten door ze een 30tal seconden in water te koken en verwijder vervolgens hun zaadlijsten.
Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng deze in een kom met een geplet teentje look, een fijngesnipperde rode ui, fijngesneden basilicum, peper en zout en 2 el olijfolie.
Verdeel de tomatensalsa over de plakjes aubergine en verbrokkel hierover de blauwe kaas en de fijngehakte walnoten.
Gril de plakjes nu nog een vijftal minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de nootjes lekker bruin gekleurd zijn.
Werk af met enkele blaadjes basilicum en nog een beetje extra zwarte peper.
Aangezien deze hapjes redelijk vullend zijn kan je ze bijvoorbeeld ook serveren met een frisse (pasta)salade.

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.