Healthy Heart & Soulfood

Omelet met shiitake, pittig gebakken kool en pindasaus

maandag 14/05

Persoonlijk experimenteer ik in de keuken graag met eieren, aangezien je er zo ontzettend veel verschillende gerechten mee kan bereiden en ze bovendien vaak makkelijk en snel klaar zijn. Ook dit gerecht maak je in een handomdraai, het is vullend maar niet zwaar en het barst van de uitgesproken smaken afkomstig uit de Aziatische keuken. De witte kool wordt in dit gerechtje gebakken in ketjap en sambal, wat een zachte, zoete én pittige smaak oplevert. Heerlijk verrassend en o zo makkelijk!

Bereidingstijd: 20 minuten.


Ingrediënten voor 2 personen:

4 eieren
¼ witte kool
6 grote shiitakes (paddenstoelen)
3 tomaten
1 wortel
½ ajuin
1 teentje look
4 stengels pijpajuin
handvol koriander
ketjap
sambal oelek
sojasaus
zonnebloemolie

 

Ingrediënten voor de pindasaus:
sap van ½ citroen

1 el pindakaas
2 el ketjap
1 tl sesamzaadjes
1 el sojasaus
grote mespunt sambal
 

Bereidingswijze:
Begin met het maken van de pindasaus. Hiervoor meng je alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Zet het kommetje nu nog even opzij.

Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en snijd intussen de ajuin en de witte kool in fijne reepjes.
Bak de ajuin enkele minuten aan en voeg hierna de kool toe. Laat enkele minuten stoven op middelhoog vuur.
Voeg nu het geplette teentje look toe, de drie tomaten die je in kleine blokjes snijdt, een goeie scheut ketjap, 1 tl sambal oelek en een scheutje sojasaus.
Laat de kool op laag vuur pruttelen totdat het meeste vocht is opgenomen en de kool beetgaar is.
Roer nu de vier eieren in een kommetje tesamen met een scheutje sojasaus en 1tl sambal oelek.
Verhit een beetje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en giet het eiermengsel hierin uit.
Snijd de pijpajuin in fijne ringetjes en hak de koriander grof. Strooi de kruiden uit over de omelet.
Snijd nu de shiitakes in dikke plakken en bak deze in een laagje zonnebloemolie op hoog vuur nog een drietal minuten aan totdat ze mooi bruin beginnen te kleuren.

Schep de gebakken kool over de omelet en leg de shiitakes erbovenop.

Tot slot schep je de pindasaus over de omelet en de groenten.
Ik heb het geheel nog afgewerkt met een fijn gesneden wortel en nog wat frisse kruiden erbovenop.

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.