Healthy Heart & Soulfood

Salade van romige parelcouscous met mascarpone, champignons en asperges

maandag 28/10

Mascarpone is een heerlijk romige kaas die je vaker in zoete gerechten terugvindt. In combinatie met hartige ingrediënten, limoensap en dille komt het ingrediënt verrassend verfrissend uit de hoek. De parelcouscous heeft een leuke textuur die heerlijk in je mond smelt tezamen met de knapperige groene groenten en champignons. Geniet van deze originele, vullende en vegetarische salade die je in een handomdraai op tafel tovert.

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten voor 4 personen:

320 gram parelcouscous (of orzo als alternatief)

110 gram kleine groene asperges

300 gram broccoli

200 gram prinsessenboontjes

150 gram bruine Parijse champignons

75 gram hele amandelen

bosje verse dille

1 limoen

125 gram mascarpone

1 groot teentje look

Olijfolie

Zwarte peper

Zeezout

 

Bereidingswijze:

Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Verwijder de steeltjes van de boontjes en laat deze 8 minuten koken totdat ze beetgaar zijn. Opgelet, reeds na 4 minuten koken kan je ook de broccoli aan het water toevoegen! Snijd de broccoli hiervoor eerst in kleine roosjes.

Snijd de champignons doormidden. Verhit een royale scheut olijfolie in een diepe pan en bak hierin de champignons in 5 minuten goudbruin. Voeg er op het laatst de volledige asperges en het geplette teentje look aan toe, evenals zwarte peper en een stevige snuif zeezout. Laat het geheel nog een drietal minuten stoven en roer er tot slot de gekookte boontjes en broccoli onder.

Kook de parelcouscous (of orzo) in 10 min gaar in flink gezouten water. Laat ze afkoelen in een zeef onder stromend water en giet goed af. Meng nu de mascarpone met een handvol fijngehakte dille, het limoensap en goed wat zwarte peper en zeezout in een kommetje. Doe het mengsel vervolgens onder de parelcouscous en meng goed met een vork totdat de couscous fris en smeuïg is.

Hak de amandelnoten grof en rooster ze in een droge pan. Schud goed om zodat ze niet aanbranden. Wanneer ze iets donkerder kleuren en lekker beginnen te ruiken zijn ze klaar.

Schep de gebakken groenten bovenop de parelcouscous in een diep bord en werk af met nog enkele takjes dille. Strooi hier overheen nog een handje van de noten, wat korrels zeezout, zwarte peper en enkele druppels olijfolie.

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.