Healthy Heart & Soulfood

Thaise salade met rundvlees en mango

dinsdag 22/12

Deze salade eet je met je ogen dicht. De combinatie van de verschillende en tegelijkertijd zeer uitgesproken smaken heeft iets magisch en intens. Als je het maken van de marinade in je vingers hebt, kan je deze ook combineren met, bijvoorbeeld, gekookte en fijngesneden kip, scampi’s of op vegetarische wijze met knapperige groentjes.

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen
 

250 gram rundvlees (biefstuk)
130 gram sugar snaps (suikererwten)
1 komkommer
40 gram wasabi rucola of veldsla
1 rijpe mango
3 limoenen
1 rode chili peper
18 gram verse gember
1 teentje look
bosje koriander
2 el bruine suiker
4 el sojasaus
1 el witte wijnazijn
2 tl sesamolie
zonnebloemolie
4 el geraspte kokos

Bereidingswijze

Zet je pan op een hoog vuur en verhit hierin een scheutje zonnebloemolie. Bak het rundvlees aan elke zijde een drietal minuten of totdat de steak nog steeds mals is en rood ziet binnenin (tenzij je daar niet van houdt, dan bak je het vlees wat langer).

Maak nu de marinade voor het vlees en de erwten. Pers het sap van drie limoenen, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd deze vervolgens in piepkleine stukjes. Schil de gember met de achterkant van een lepel en rasp hem vervolgens. Plet tenslotte het teentje look en voeg alle ingrediënten samen met de suiker, 5 el zonnebloemolie, 4 el sojasaus en 1 tl sesamolie in een kom. Meng de marinade goed en giet de helft ervan in een andere kom.  

Snijd het - intussen afgekoelde - vlees in dunne reepjes en voeg deze toe aan 1 van de 2 kommen. Ook de sugar snaps snijd je in kleine stukjes en voeg je aan de andere kom toe. Zet de kommen in de koelkast en maak ondertussen de rest van de salade.

Verwijder de schil van de komkommer en schil met een dunschiller tot net aan de zaadjes. Meng de slierten komkommer met 2 el zonnebloemolie, 1 el witte wijnazijn, 1 tl sesamolie en de geraspte kokos.

Schil en snijd de mango tot slot in dunne plakken.

Je hebt nu alle ingrediënten bereid voor deze overheerlijke salade. Dresseer ze op een bord zoals je zelf wenst. Het vlees, de sugar snaps, komkommer, mango en de wasabi rucola of veldsla. Werk af met enkele blaadjes koriander en besprenkel met de overgebleven marinade.

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.