Healthy Heart & Soulfood

Vegetarische Ceasarsalade met groene appel, asperges en een Parmezaan-yoghurtdressing

woensdag 27/06

Wie houdt er niet van een heerlijke knapperige en luxueuze salade? Dit fris en zomers gerechtje is zo rijk en vol van smaak dat je geeneens een vegetariër moet zijn om er ten volle van te kunnen genieten.  Verras je vrienden met een royale picknick of hemelse lunch in de tuin en tover deze salade in een handomdraai op tafel!

Bereidingstijd: 30 minuten

Voor 2 personen (grote porties)
 

Ingredïenten voor de salade:
200 gram diepvrieserwtjes
100 gram kleine groene asperges

2 handenvol jonge, groene bladsla

1 grote stronk witloof

1 granny smith appel

½ rode ui
een kleine hand verse bieslook

een kleine hand krulpeterselie

½ ciabatta
75 gram geraspte Parmezaanse kaas (waarvan 4 el voor de dressing)

2 el kappertjes
2 eieren

olijfolie

tijm

zwarte peper

zeezout

 

Ingredïenten voor de frisse yoghurtdressing

5 el Griekse yoghurt

1 el witte wijnazijn

sap van ½ citroen
4 el Parmezaanse kaas, geraspt
1 el olijfolie

1 el mayonaise

1 tl Dijon mosterd
1 groot teentje look, gegrild en gepeld

zwarte peper

zeezout
 

Bereidingswijze:

Kook de erwtjes 4 minuten in gezouten water en spoel deze vervolgens af in een vergiet onder koud stromend water.
Snijd het witloof in de lengte doormidden en vervolgens in fijne reepjes over de gehele lengte. Doe deze alvast in een grote kom. Hieraan voeg je nu de erwtjes en volgende groenten toe:

De rode ui pel je, snijd je doormidden en daarna in uiterst fijne, halve ringen.
De groene sla kan je ook nog in fijnere stukken snijden indien gewenst.
Snijd ook de appel in vier en vervolgens in dunne schijfjes. Je hoeft hem niet te pellen als je hem maar dun genoeg snijdt.
Hak nu het bieslook en de peterselie fijn en voeg ook deze toe aan de kom.
Bak de asperges even kort aan op hoog vuur in een pan met een scheutje olijfolie.
Doe deze in de kom tezamen met de kappertjes alsook een flinke snuif peper en zout en meng alles voorzichtig ondereen.

De ciabatta snijd je in blokjes van ongeveer een vierkante centimeter. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, tezamen met het ongepelde teentje look. Besprenkel met olijfolie, een snuifje gedroogde tijm, peper en zout en gril het brood nu een 3tal minuten in de oven op de hoogste stand. Wanneer het bruin kleurt is het klaar, let op dat je korstjes niet aanbranden!
Haal de korstjes uit de oven maar laat het teentje look nog een drietal minuten langer grillen totdat de look helemaal zacht geworden is.
Kook de twee eieren zes minuten totdat ze net niet hard gekookt zijn. Pel de eieren hierna meteen onder koud stromend water.

Maak nu de dressing door bovenstaande ingrediënten onder elkaar te mengen in een kommetje. Voeg naar smaak voldoende peper en zout toe. Pel en plet het teentje look vervolgens in het kommetje en meng onder de dressing.

Dresseer de salade in een diep bord en werk af met enkele lepels dressing, de broodkorstjes en nog een aantal lepels geraspte Parmezaanse kaas. Snijd de eieren doormidden en werk hiermee de salade af.

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.