Healthy Heart & Soulfood

wraps van sla met frisse couscoussalade

woensdag 09/03

Dit fris, zuiders gerecht bewijst hoe rijkelijk en voedzaam een vegetarische maaltijdsalade kan zijn. Tuinboontjes zijn mijn favoriete groente. Ze hebben een nootachtige en romige smaak en ze pellen heeft een haast therapeutische werking. Door de smaak maar voornamelijk ook de sterke kleuren van dit gerecht waan je je meteen op een zuiderse picknick. Probeer het zeker ook eens met een stukje gegrilde halloumi – een Cypriotische geitenkaas.

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

1 krop radicchio (rode sla)

300 gram couscous
2 geplette teentjes look
250 gram diepgevroren tuinbonen
4 wortels
1 rode appel
½ granaatappel
1 groene peper
3 stengels pijpajuin
4 takjes munt
4 takjes koriander
sap van 1 citroen
2 el honing
5 el olijfolie
3 el witte wijnazijn
 

Bereidingswijze

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doorgaans gebruik je per 100 gram couscous 110 gram gezouten water. Je brengt het water aan de kook, zet het vuur uit en voegt de couscous eraan toe. Voeg een klontje boter toe, roer goed en laat vervolgens vier minuten staan met het deksel op de pot.
Breng opnieuw een pot met water aan de kook voor de tuinbonen. Wanneer het water kookt, voeg je hieraan de boontjes toe. Je laat ze vier minuten koken, giet ze af onder koud water en pelt de boontjes door zachtjes op de velletjes te duwen. De boontjes springen er dan vanzelf uit.
Voeg de look, de fijngehakte munt zonder steeltjes, de pijpajuin in dunne ringetjes, de fijngesneden groene peper zonder zaadjes, het sap van de citroen, de honing, de olijfolie en de witte wijnazijn toe aan de couscous en meng goed. Schil de wortels met een dunschiller tot je niet meer kan, pel de granaatappel (verwijder alle witte vliesjes), snijd de appel in kleine stukjes en meng al deze ingrediënten goed onder elkaar.
Tot slot leg je de couscous te midden van een mooi opstaand slablad en werk je af met enkele blaadjes koriander. 

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.