Healthy Heart & Soulfood

Zomerse pastasalade met gegrilde perzik en spek

dinsdag 12/07

Kervel, met zijn lichte anijsachtige smaak kennen we hier in België voornamelijk als soepingrediënt. In de Franse keuken, daarentegen, wordt kervel geregeld als kruid verwerkt in gerechten. Voor deze salade koos ik voor een combinatie van kervel met zachte geitenkaas, zoete perziken en zout spek. Je zal zien dat het gerecht verrassend makkelijk te bereiden is. In een handomdraai tover je een weelderige pastasalade op de tuintafel!. 

Bereidingstijd: 35 min
Ingrediënten voor 4 personen:

 

500 gram pasta, bij voorkeur conchiglie oftewel schelpjes

1 royale handvol kervel

1 handvol verse basilicumblaadjes

1 handvol krulpeterselie

1 teentje look

1 citroen

1 bosje radijsjes

1 rode ajuin

250 gram ricotta

75 gram zachte en smeerbare geitenkaas

3 perziken

150 gram ontbijtspek, dun gesneden

honing

witte suiker

gedroogde rozemarijn

zeezout

witte wijnazijn

olijfolie

Bereidingswijze:

 

Zet een grote pot met gezouten water en een scheut olijfolie op het vuur en breng aan de kook.

Verwarm alvast de oven voor op 200°.

Pel en snijd de rode ajuin in flinterdunne hele ringen. Vul een kommetje met azijn en een eetlepel suiker en leg hierin vervolgens de gesneden ajuin. De ringen worden gemarineerd en zullen paars kleuren.

 

Neem een grote kom, hierin maak je nu het kruidige mengsel voor onder de pasta.

Snijd de kervel, basilicum en de peterselie zo fijn als je maar kan.

Doe de kruiden in de kom. Plet het teentje look, pers het sap uit de citroen en doe ook de ricotta en geitenkaas in de kom.

Roer goed om en kruid voldoende met peper en zout, wees hier zeker niet zuinig mee.

 

Als het water kookt, voeg je de pasta toe aan de pot. Kook deze volgens de instructies op de bijbehorende verpakking. Giet vervolgens af en spoel even om onder koud stromend water. Voeg er nog een scheut olijfolie aan toe zodat de pasta niet gaat kleven.

 

Snijd de perziken in partjes van ongeveer een centimeter. Snijd het ontbijtspek over de breedte  doormidden en omwikkel er de stukjes perzik mee. Je zal zien dat een half lapje spek reeds volstaat. Leg de stukjes perzik met spek op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met honing, zeezout en rozemarijn. Zet de plaat in de oven en laat 10 minuten bakken of totdat het spek krokant geworden is.

Meng in tussentijd het ricottamengsel onder de pasta en kruid indien nodig nog wat bij met peper en zout. Snijd de radijsjes fijn, hiermee werk je zo meteen de pastasalade af.

 

Schep de pasta op een (diep) bord. Hier bovenop leg je de radijsjes, de rode ajuin, enkele blaadjes kervel en tot slot enkele gegrilde partjes perzik. 

Sporta-magazine is een uitgave van Sporta-federatie, die deel uitmaakt van de Sporta-groep.