Wat zijn de verschillende soorten transcriptie?

Er zijn verschillende soorten transcriptie. Enkele veel verschillende soorten zijn:

Woordelijke transcriptie

Woordelijke transcriptie is de meest complete vorm van transcriptie. Elk woord en elke pauze van het audiomateriaal worden opgenomen en in schriftelijke vorm vastgelegd. Deze vorm van transcriptie is erg handig voor literaire werken, verhalen en sitcoms.

Samenvattende transcriptie

Samenvattende transcriptie is de meest gebruikte en meest bekende vorm van transcriptie. Deze methode vat een stuk tekst samen tot de belangrijkste punten, terwijl alle onnodige informatie wordt weggelaten. Deze methode wordt vaak gebruikt in zaken als interviews, rapportages en presentaties.

Notulen

Notulen zijn schriftelijke verslagen van de belangrijkste punten die tijdens de vergadering zijn opgenomen. Notulen kunnen helpen om de vergadering in een gemakkelijk te begrijpen vorm vast te leggen.

Transcriptie van ondertitels

Transcriptie van ondertitels is bedoeld voor doven en slechthorenden. Hierbij worden de gesproken tekst en achtergrondgeluiden in schriftelijke vorm vastgelegd. Het is erg handig voor mensen met gehoorproblemen.

Hoe zijn transcriptor-kwalificaties belangrijk?

Er zijn veel transcriptors op de markt. Het is daarom belangrijk om een ​​geschikte transcriptor te kiezen die aan alle eisen voldoet. Bij het kiezen van een transcriptor moet u op de volgende zaken letten:

Be ervaringwezen

Het is belangrijk om te verwachten te voorspellen. De ervaring van een transcriptor is een onderdeel van kwaliteit. Zoek daarom naar een transcriptor die bewezen ervaring heeft in het transcriberen van transcripties.

Nauwkeurigheid

Nauwkeurigheid minimaliseert fouten en misverstanden. Het is belangrijk om de transcriptor te vinden die garant staat voor nauwkeurige bij de transcribenten.

Vertrouwelijkheid

Transcripties bevatten vaak hergebruike informatie. Kies een transcriptor die uw privacy en de informatie die kan worden verwijderd kan behandelen.

Tijdgebondenheid

De transcripties moeten binnen de tussentijdse tijdspanne worden gedaan. Zoek een transcriptor die een snelle doorlooptijd kan bieden.

Conclusie

Transcriptie is een nuttig hulpmiddel om de communicatie te optimaliseren. Het helpt bij het organiseren van informatie, het naleven van wetgeving en het verbeteren van SEO-prestaties. Er zijn verschillende soorten transcriptie en het is belangrijk om de juiste transcriptor te vinden die vat heeft op ervaring, voorzichtigheid en tijdsgebondenheid.

.

Ook interessant

Vertalingen

Vormen Van Horizontale En Verticale Vertalingen Voor Uw GrafiekenVertalingen zijn zeer noodzakelijk voor een vertaling naar accuraat en correct zijn. ...

Lees verder

Tolken

Tolken: Een essentiële rol in communicatie InleidingTolken zijn mensen die helpen bij het overbruggen van de taalbarrière tussen processen die dezelf ...

Lees verder

Vertaalbureaus

Bovendien kan het zelf kosten vertalen van een tekst u uiteindelijk meer in tijd en fouten. Hoe kies je het juiste vertaalbureau?Bij het kiezen van e ...

Lees verder